Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Зоран Гојковић: Војводина ће добити нови Клинички центар ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Дневник"   
понедељак, 05 септембар 2016 12:18
Величина слова

Опширније...Република Србија је 2006. на име пројекта реконструкције клиничких центара добила од Европске банке за обнову и развој зелено светло за зајам, из којег је 35 милиона евра намењено Б и Ц ламели Клиничког центра Војводине.

Нажалост, због неразумевања, несугласица, проблема везаних за сам пројекат... кредит на крају није реализован и последњих неколико година изградња објеката у којима би били комплетна хирургија КЦВ, све дијагностичке процедуре, како лабораторијске тако и радиографске, те собе за пацијенте са укупно 300 нових кревета, стављена је ад акта.

– Туга је да, иако су потребна средства практично обезбеђена, све ове године нисмо били у стању да започнемо изградњу Б и Ц ламеле Клиничког центра Војводине. И зато је нова Покрајинска влада, уз пуну кооперативност Града Новог Сада и републичког Министарства здравља, одмах по ступању на дужност предузела мере чији је циљ завршетак пројектне документације и стварање техничких услова да међународни тендер за извођење радова буде расписан што пре – каже за „Дневник” покрајински секретар за задравство доцент др Зоран Гојковић.

Опширније...
 
Покрајински секретаријат за здравство и Управа за капитална улагања набавили Институту за КВБ Војводине у Сремској Каменици неопходну опрему ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 25 август 2016 17:14
Величина слова

НОВИ СТЕРНОТОМИ ЗА ОПЕРАЦИЈЕ СРЦА

Омогућено квалитетније и брже збрињавање најтежих срчаних болесника и планирање већег броја операција до краја ове године

Опширније...

Одлуком Покрајинског секретаријата за здравство и Управе за капитална улагања су Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици одобрена средства за куповину четири стернотома. Опрема, која је већ стигла у Институт, неопходна је за отварање грудног коша током кардиохируршких интервенција и без њих практично није могуће извођење операција на отвореном срцу. Хирурзи Института годишње ураде око 1.200 оваквих захвата код најугроженијих болесника.
Набавка нових стернотома има велики значај с обзиром да су стари коришћени више од 20 година и да је због њихових честих кварова долазило до краће, а у последње време и дуже редукције планираних операција. У отежаним условима није било могуће стандардно планирање и одвијање оперативног програма.
Опширније...
 
Подршка организовању Међународног конгреса неурохирурга ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 19 август 2016 00:00
Величина слова

Опширније...

Покрајинска влада подржаће организовање Међународног конгреса неурохирурга, који ће бити одржан 22. октобра у Новом Саду, истакнуто је на данашњем састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића са представницима Удружења неурохирурга Србије, на челу са проф. др Лукасом Расулићем.

Међународни конгрес неурохирурга окупиће водеће европске и светске стручњаке у области неуротрауматологије, а Нови Сад, Војводину и Србију ставити у центар дешавања у тој области. Како је у разговору још истакнуто, стручни скупови попут Међународног конгреса неурохирурга, који доприносе размени знања врхунских стручњака, важан су сегмент у стварању услова за развој здравства.

Састанку су поред проф. др Лукаса Расулића, који је почасни председник Организационог одбора конгреса, присуствовали и председник и секретар Одбора проф. др Петар Вулековић и др Ђула Ђилвеси.

 


 

 
<< Почетак < Претходна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Следећа > Крај >>