Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Објављена прелиминарна листа ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 11 август 2017 10:56
Величина слова

Комисија за спровођење поступка јавног конкурса за доделу  средстава Покрајинског секретаријата за здравство удружењима за област здравствене заштите у 2017. години (''Службени лист АПВ'', број 32/17),(у даљем тексту:Комисија), на основу члана 10. Правилника о поступку и критеријумима за доделу средстава Покрајинског секретаријата за здравство удружењима за област здравствене заштите у 2017. години, сачинила је прелиминарну листу вредновања и рангирања пријава на јавни конкурс применом критеријума из члана 9. наведеног Правилника.

Прелиминарну листу можете преузети из секције документа:: Конкурс-удружења 2017

 

 

 
Договорени заједнички пројекти Покрајинске владе и Града Зрењанина ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
недеља, 09 јул 2017 17:24
Величина слова

Опширније...„Покрајинска влада и Град Зрењанин ће током ове и наредне године припремити читав низ заједничких пројеката који ће повећати квалитет живота грађана у Зрењанину“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом данашње радне посете том граду.

Мировић је додао да је са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем и његовим сарадницима договорено да се заједнички ради на потпуној и темељној реконструкцији Градског стадиона уз изградњу атлетске стазе и расвете.

Како је председник Покрајинске владе навео разговарано је и о низу комуналних пројеката на којима ће се радити, међу којима је реконструкција комплекса у оквиру три језера у центру града.

Опширније...
 
Гојковић обишао повређене у саобраћајној несрећи пољског аутобуса ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 11 јул 2017 14:19
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, са директором полиције Владимиром Ребићем обишао је данас у Општој болници Врбас, повређене у саобраћајној несрећи пољског аутобуса, која се догодила јутрос на аутопуту у околини Фекетића.

Секретар Гојковић је изјавио да је у Општу болницу Врбас превезено 24 путника, од којих је 18 пацијената хоспитализовано са лакшим телесним повредама, док су три пацијента са тежим телесним повредама упућена у Клинички центар Војводине и Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду.

Општа болница у Суботици је по тријажном програму збринула преосталих 27 путника из аутобуса који су задобили лакше телесне повреде.


 

 
Клинички центар Војводине једина здравствена установа у региону са најсавременијом опремом ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 11 јул 2017 14:14
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за здравство, доц. др Зоран Гојковић обишли су данас Центар за патологију и хистологију Клиничког центра Војводине, а у вези са набавком нове медицинске опреме –  дигиталног оптичког микроскопа Vision Tek, јапанског произвођача Сакура.

Одлуком Покрајинске владе, а  преко Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Клиничком центру Војводине је обезбеђена донација најсавременије медицинске опреме. Тим поводом покрајински секретар Милошевић изразио је задовољство чињеницом да данашња посета представља свечани чин и континуитет политике која се одговорно односи према проблемима здравства.

Опширније...
 
Нов апарат у борби против рака грлића материце у Суботици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 10 јул 2017 14:23
Величина слова

Опширније...Покрајински секретаријат за здравство наставља своје активности у промоцији превенције малигних обољења. Овог пута, то је у Заводу за јавно здравље Суботица, где је почетком јула почео са радом нови апарат РеалТиме ПЦР систем којим ће се вршити идентификација ХПВ вируса у урогениталним брисевима.

За овај апарат, Покрајинска влада је издвојила 4,2 милиона динара, а пацијенти Севернобачког округа ће ту врсту здравствене услуге добијати бесплатно на упут од изабраног лекара. Завод за јавно здравље Суботица први је Завод у Србији где се ради оваква врста прегледа, изузев Клиничких центара. Привилегија грађанки Суботице је и то да, поред доступности и брзог резултата за 7 дана, не морају више да плаћају 8.000,00 динара и више.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећа > Крај >>