Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
У Суботици отворен Центар за вештачку оплодњу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 06 фебруар 2020 13:35
Величина слова

Опширније...

У Србији, као и у целој Европи, постоји изразито ниска стопа наталитета са последичним старењем и смањењем броја становника.

Тенденција раста инфертилитета присутна је и у Севернобачком округу, па чак 17 одсто парова није у могућности да природним путем дође до потомства.

Због тога је у Општој болници у Суботици отворен Центар за вештачку оплодњу, који ће паровима у том делу Војводине олакшати поступак биомедицински потпомогнуте оплодње.

 

 

Последње ажурирано четвртак, 06 фебруар 2020 13:44
Опширније...
 
Отворен реконструисан Завод за јавно здравље у Сомбору ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 28 јануар 2020 13:35
Величина слова

Опширније...

 

У Сомбору је данас, после реконструкције и адаптације, отворен објекат Завода за јавно здравље.

Зграда која је изграђена 1875. године била је потпуно руинирана. Дотрајала струјна мрежа, чести кварови водоводних и канализационих инсталација, пукотине у зидовима, фарба која се љушти, плочице отпадају, бедем се урушава, фасада није кречена више од тридесет година – само су неки од проблема с којима су се суочавали пацијенти и запослени у овој установи.

 

 

 

 

Последње ажурирано уторак, 28 јануар 2020 13:42
Опширније...
 
АП Војводина и Мађарска почињу сарадњу у области здравства ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 22 јануар 2020 14:28
Величина слова

Опширније...

 

Покрајинска влада и Министарство људских ресурса Мађарске данас су у Сегедину потписали Протокол о сарадњи у области здравства. Република Србија и Мађарска већ су озваничиле своју сарадњу, а сада се томе прикључила и Аутономна покрајина Војводина.

Након интензивних састанака представници двеју земаља формално су потврдили будућу сарадњу у реализацији и решавању обостраних изазова у хируршким процедурама, лечењу онколошких болести и кардиоваскуларних обољења, размени искустава у области донирања и трансплантације органа, као и у лечењу ретких болести.

 

 

Опширније...
 
У Каменици после 63 године нова Клиника за кардиологију ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 13 јануар 2020 12:27
Величина слова

 

Опширније...

 

Први пут од оснивања Института за кардиоваскуларне болести Војводине, по највишим стандардима за здравствене установе овог типа, урађена је свеобухватна реконструкција и адаптација Клинике, која има 90 болесничких постеља и најсавременију лабораторију.

Приликом посете Клиници за кардиологију, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић подсетио је на то да је у претходне три године, само за овај Институт, у медицинску опрему и инфраструктурне радове уложено 450 милиона динара.

 

 

Опширније...
 
Унапређење сарадње у здравству АП Војводине и Републике Српске ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 06 децембар 2019 17:24
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић састао се данас са делегацијом Владе Републике Српске на челу са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем.
На састанку се разговарало о заједничким проблемима здравствене заштите који дотичу обе регије и могућностима за њихово решавање.

Како је рекао секретар Гојковић, здравствене установе у Војводини већ неколико година имају успешну сарадњу с Републиком Српском, а овим сусретом договорено је подизање сарадње на виши ниво, чиме ће се унапредити и пружити боља услуга пацијентима, а заједничким радом омогућити и учешће у различитим стратешким медицинским пројектима у будућности.

Посебан аспекат сарадње огледаће се у стручном усавршавању здравствених радника свих профила, размени знања и информација о актуелним медицинским темама и проблемима, а већ је и конкретизована посета здравствених радника сарајевско-романијске регије Клиничком центру Војводине.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>