Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
25. новембар – Међународни дан борбе против насиља над женама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 24 новембар 2017 14:15
Величина слова

Опширније...У знак сећања на сестре Мирабел из Доминиканске Републике, које је брутално убио диктатор Рафаел Трухиљо, 1999. године, Уједињене Нације су резолуцијом 54/134 службено потврдиле 25. новембар као Међународни дан борбе против насиља над женама.

Према статистичким подацима свака друга жена у Србији преживи неки облик насиља, било физичког, сексуалног, психолошког или економског, а насиље често остаје „невидљиво“ све док се не деси трагичан исход.

У оквиру пројекта ПС за здравство „Заустави-заштити-помози-Снажнији институционални одговор на родно-засновано насиље у АП Војводини“, предвиђено је оснивање седам пилот центара за жртве сексуалног насиља. У првој фази пројекта, крајем 2016.године, основана су прва два пилот центра у АП Војводини - у Општој болници „Др Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину и на Клиници за гинекологију и акушертсво у КЦВ у Новом Саду.

Опширније...
 
Бољи услови за лечење најмлађих грађана Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 23 новембар 2017 14:30
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, посетио је данас Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, где је након 50 година, од када датира зграда Института, на Клиници за дечију хирургију, први пут извршена замена спољне и унутрашње столарије, зидних и подних облога, као и инсталационе мреже, средствима која је обезбедила Покрајинска влада.

У току су идентични радови и на Клиници за педијатрију који, како је предвиђено, треба да буду завршени у наредних месец дана.

 

Опширније...
 
Светски дан детета ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 20 новембар 2017 11:09
Величина слова

Опширније...Светски дан детета, установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954.године, међународни је догађај који се слави 20.новембра, са циљем да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом у свету.

На данашњу дан обележава се годишљица Конвенције о правила детета и указује да сва деца имају права из ове Конвенције, без обзира на то ко су, где живе, којим језиком говоре, да ли су сиромашни или богати, којој религији или култури припадају, да ли имају неку сметњу или инвалидитет.

Поводом обележавања Светског дана детета, бројне здравствене установе на територији Војводине одржаће пригодне свечаности, у виду радионица и представа за децу, како би се и на тај начин скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>