Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Отворен Четврти интернационални симпозијум нуклеарне медицине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 03 март 2017 14:05
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство, Доц. др Зоран Гојковић поздравио је синоћ учеснике дводневног Четвртог интернационалног симпозијума нуклеарне медицине, који се одржава у Ректорату Универзитета у Новом Саду.

Симпозијум је намењен експертима из области нуклеарне медицине, са сврхом размене искустава и сагледавање актуелног стања и трендова у овој области.

Обраћајући се учесницима и отварајући симпозијум секретар Гојковић је истакао изузетан значај оваквих сусрета и видова сарадње, који окупљају еминентне стручњаке из области нуклеарне медицине.

Опширније...
 
First announcement: the call for abstracts has re-opened! ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 02 март 2017 13:27
Величина слова

It's our pleasure to announce the call for abstracts has re-opened for the 10th International Conference for the International Society for Health and Human Rights (ISHHR): "Mental health, mass people displacement and ethnic minorities".

The conference will take place between the 26th-29th September 2017 in the city of Novi Sad in Serbia.
While the event is targeted at psychologists, psychiatrists, counselors and other support workers, the conference also aims to build the capacity of researchers, advocates, journalists, students and other individuals working in the field of refugee support, civil society and community development.

Опширније...
 
Потпредседник Милићевић: Набавка магнетне резонанце омогућиће најбоље услове за лечење најмлађих пацијената ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 14 фебруар 2017 11:33
Величина слова

Опширније..."Набавка магнетне резонанце (МРИ) за Дечју болницу веома је значајна акција, која ће обезбедити да малишани из целе Војводине добију најбољу бригу и негу током свог лечења и излечења", изјавио је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић пред почетак данашњег састанка са руководством новосадске Дечје болнице и представницима компаније НИС, која се на позив Покрајинске владе укључила у акцију "Магнет за љубав".
Потпредседник Милићевић је додао да је нова Покрајинска влада здушно и енергично подржала акцију „Магнет за љубав“. Ту акцију су 2015. године покренуле компаније MK Group и TDE Services.
"Тренутно МРИ апарат намењен најмлађим пацијентима у Војводини не постоји", рекао је потпредседник Милићевић додајући да се за потребе Дечје болнице обави 750 до 800 прегледа најмлађих у другим институцијама, те да је годишње потреба за прегледима далеко већа.

Опширније...
 
У новосадској Бетанији се оснива Центар за жртве сексуалног насиља ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Дневник"   
четвртак, 02 фебруар 2017 13:22
Величина слова

Опширније...У Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине оснива се Центар за жртве сексуалног насиља, сазнаје „Дневник“. У току је опремање просторије у којој ће се налазити Центар, а управник Клинике професор др Тихомир Вејновић каже како је ово само део пројекта који предвиђа повезивање институција и организација за помоћ женама жртвама насиља.

Носилац пројекта “Заустави – Заштити - Помози – Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у Аутономној покрајини Војводини“ је Покрајински секретаријат за здравство који је прошле године у сарадњи с Центром за подршку женама из Кикинде започео низ активности на унапређењу институционалног поступања према жртвама насиља, наводи се на сајту Секретаријата.

Опширније...
 
Јавни конкурс ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 01 фебруар 2017 08:15
Величина слова

На основу чл. 11. и 22. став 4. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету Аутономне покрајине Војводине за 2017. годину („Службени лист АПВ”, број 69/16), члана 4. Правилника о поступку и критеријумима за доделу средстава  Покрајинског секретаријата за здравство  удружењима за област здравствене заштите  („Службени лист АПВ”, број 6/17) и Решења о покретању поступка за доделу средстава путем јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство број: 138-401-192/2017, од 30. јануара 2017. године, а у вези с чланом 13. став 1. тачка 6. Закона о здравственој заштити („Службени гласник РС”, бр. 107/05, 72/09 – други закон, 88/10, 99/10, 57/11, 119/12, 45/13 – други закон, 93/14, 96/15 и 106/15) и чланом 38. Закона о удружењима („Службени гласник РС”, бр.51/09 и 99/11-други закон), Покрајински секретаријат за здравство расписује

Ј А В Н И   К О Н К У Р С
ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ЗДРАВСТВО
УДРУЖЕЊИМА ЗА ОБЛАСТ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У 2017. ГОДИНИ

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следећа > Крај >>