Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Светски дан превремено рођених беба – мали хероји! ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 17 новембар 2017 13:54
Величина слова

Опширније...Дан 17. новембар обележава се као Светски дан превремено рођених беба, почев од 2011. године, када је званично  уврштен у календар СЗО –Светске здравствене организације (WHO) као дан подизања свести о свим изазовима са којима се сусреће недоношче, о информисању о једноставним, а делотворним решењима и о саосећању за чланове породице превремено рођене деце.
У свету је учесталост превремог порођаја око 10 одсто, а у Србији 6,8 одсто што говори у прилог томе да је то значајан здравствени проблем због чега инвестирање у превенцију превременог порођаја треба да буде приоритетан и континуирани задатак.
Увиђајући значај овог проблема лекари Опште болнице Суботица, обележиће данашњи дан гостовањем на локалним медијима, где ће указати на значај бриге о превремено рођеној деци.


 

Последње ажурирано петак, 17 новембар 2017 13:56
 
Конференција за медије поводом актуелне епидемиолошке ситуације у покрајини ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 16 новембар 2017 14:24
Величина слова

Опширније...На данашњој конференцији за медије посвећеној актуелној епидемиолошкој ситуацији у покрајини, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и директор Института за јавно здравље Војводина проф. др Владимир Петровић обавестили су јавност да, у овом тренутку, имамо потврђен један случај малих богиња.

Све здравствене установе на територији Војводине предузеле су потребне активности и мере за спречавање епидемије малих богиња на територији Војводине.

Овим путем, Гојковић и Петровић апеловали су на родитеље да се одазову вакцинацији и што пре вакцинишу своју децу, како би се и на тај начин створио епидемиолошки бедем против ширења заразе.

 

 

 
Институт за кардиоваскуларне болести Војводине обележио четири деценије рада ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 15 новембар 2017 16:53
Величина слова

Опширније...

 

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине, на свечаној академији која је одржана данас у Српском народном позоришту у Новом Саду, обележио је 40 година рада.

Настао из потребе да се на просторима Војводине ефикасно лече кардиоваскуларне болести, као најтежи и најчешћи здравствени проблеми на овим просторима, за четири деценија рада, пружајући своје услуге не само пацијентима из Војводине, Институт се сврстао у ред водећих светских институција у области лечења болести срца и васкуларног система.

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>