Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио Клинику за гинекологију и акушерство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
среда, 12 октобар 2016 14:50
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Клинику за гинекологију и акушерстсво Клиничког центра Војводине, где је обишао реконструисани део Клинике за гинекологију и акушерство и радове на реконструкцији и адаптацији Завода за гинекологију.

“Дужи временски период, медијски простор је био испуњен поражавајућим сликама и изјавама трудница које су лечене на Клиници за гинекологију и акушерство, јединој терцијарној установи тог типа у Војводини, где годишње дође на свет 6,5 хиљада беба, обави се преко четири хиљаде оперативних захвата и изврши преко 40.000 прегледа. Управо због тога смо започели реконструкцију Завода за перинатологију. Реконструкција и адаптација биће спроведена у три фазе. У првој фази, која је завршена прошле недеље, скоро у потпуности је реконструисан и адаптиран део порођајног одељења, урађена је адаптација 8 соба, 4 везана купатила, 2 операционе сале и простора за стерилизацију. Друга и трећа фаза комплетне реконструкције Завода за перинатологију биће обављена на пролеће,“ изјавио је доцент др Гојковић.

Опширније...
 
Саопштење покрајинског секретаријата за здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
среда, 12 октобар 2016 12:22
Величина слова

Опширније...Поводом натписа који су се појавили у медијима а који се односе на сумњу да је постојала злоупотреба података о трудницама тако што су ти подаци прослеђивани дистрибутерима хране за бебе, Покрајински секретаријат за здравство упутио је допис управницима свих породилишта на територији АП Војводине, са захтевом да се спроведе хитна превентивна унутрашња контрола у вези са чувањем података.

Уколико се испостави да је сумња на злоупотребу података основана, информације о томе биће упућене надлежним органима од којих се очекује адекватна и правовремена реакција и санкционисање без иузетка.

 
Јавни конкурс ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
среда, 05 октобар 2016 00:00
Величина слова

На основу члана 10. и 22. став 4. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету Аутономне покрајине Војводине за 2016. годину („Службени лист АПВ”, бр. 54/15 и 54/16-ребаланс ), члана 4. Правилника о поступку и критеријумима за распоређивање буџетских средстава Покрајинског секретаријата за здравство у вршењу оснивачких права над здравственим установама чији је оснивач АП Војводина број: 138-021-85/2016, од 3. октобра 2016. године и Решења о покретању поступка за доделу средстава путем јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство број: 138-401-3803/2016, од 4. октобра 2016. године, а у вези с чланом 13. став 1. тачка 5. Закона о здравственој заштити („Службени гласник РС”, бр. 107/05, 72/09 – други закон, 88/10, 99/10, 57/11, 119/12, 45/13 – други закон, 93/14, 96/15 и 106/15), Покрајински секретаријат за здравство расписује


Ј А В Н И К О Н К У Р С
ЗА ФИНАНСИРАЊЕ, ОДНОСНО СУФИНАНСИРАЊЕ НАБАВКЕ МЕДИЦИНСКЕ
И ДРУГЕ ОПРЕМЕ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У 2016. ГОДИНИСву потребну документацију везану за конкурс можете преузети из менија: Документи:: Конкурс ИИ-2016-здравствене установе

 
Акцијом "Оснажите свој живот!" обележен Светски дан срца ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
четвртак, 29 септембар 2016 13:35
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Института за кардиоваскуларне болести проф. др Александар Редзек, присуствовали су данас манифестацији "Оснажите свој живот!" која је одржана у КЦ ''Младост'' у Футогу поводом обележавања Светског дана срца. Том приликом одржано је предавање "Унапређење здравља – превенција кардиоваскуларних болести", али и специјалистички прегледи за грађане, као што су мерење притиска, ЕКГ, преглед лекара специјалиста - кардиолога са Института за кардиоваскуларне болести.

Ресорни покрајински секретар доц. др Зоран Гојковић рекао је да су овакве акције важне, јер је статистика о броју оболелих од кардиоваскуларних болести поражавајућа.

 

Опширније...
 
Панонска школа здравља о реформи образовања здравствених радника ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
четвртак, 29 септембар 2016 13:31
Величина слова
Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић говорио је на отварању тродневног научног скупа који је под називом „Панонска школа – унапређење здравства“ организован у Дому здравља у Руми. Секретар Гојковић је на скупу који се одржава други пут и чија је тема реформа образовања здравствених радника, истакао непроцењиви значај континуираног усавршавања лекара и медицинског особља.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следећа > Крај >>