Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
У Сремској Каменици пацијентима на располагању и трећа ангио сала ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
понедељак, 26 септембар 2016 13:52
Величина слова

Опширније...„Објекат „Каменица 2“ почео је да користи и Институт за кардиоваскуларне болести, пошто је кренуо рад и у делу објекта где ће се лечити поремећаји срчаног ритма и срчане циркулације. На овај начин знатно унапређујемо квалитет здравствене заштите, а као што смо обећали грађани АП Војводине добили су трећу кардиолошку ангио салу“, потврдио је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, након данашњег обиласка нове ангио сале која ради већ десетак дана у пуном капацитету у „Каменици 2“.

Покрајински секретар је овом приликом истакао да очекује да ће до средине наредне године, у Војводини грађани моћи да рачунају на укупно шест ангио сала. Реч је о три већ постојеће у Сремској Каменици, и још три нове чије опремање је предвиђено ребалансом будзета, који ће се за два дана наћи пред посланицима Скупштине АП Војводине.

Опширније...
 
Важна добра клиничка пракса ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Dnevnik"   
среда, 14 септембар 2016 08:10
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић данас је, говорећи на отварању стручног семинара “Значај правовремености у лечењу сепсе и рационална примена антибиотика у јединицама интензивне терапије“, поручио да је стално усавршавање здравствених радника важно колико и набавка нове опреме здравственим институцијама.

- Након дужег низа година Министарство здравља и Покрајински секретаријат за здравство имају плодну сарадњу, заједно слушамо струку и пружамо јој пуну подршку како бисмо подигли квалитет здравствене заштите - рекао је Гојковић, истакавши да “лекар учи цео живот и знање стиче сваки дан како би га нештедимице даровао другима”.

Опширније...
 
Пуштен у рад нови део „Каменице 2“ намењен зрачењу пацијената ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 12 септембар 2016 13:40
Величина слова

Опширније...

Данашњом поруком председника Покрајинске владе Игора Мировића да је здравство најбитнији приоритет - без дугих листа чекања и апарата који не функционишу, озваничен је почетак рада дела објекта „Каменице 2“, који је и њен најважнији део, а намењен је зрачењу и снимању пацијената са малигним болестима. Пуштању у функцију нове опреме, која се налази у приземљу и бункеру са линеарним акцелераторима и ЦТ скенером, присуствовали су покрајински секретар за здравство, доц. др Зоран Гојковић и директори сва три института са сарадницима.

У изјави представницима медија, након састанка са руководством сва три Института у Сремској Каменици, председник Мировић је истакао да је део намењен зрачењу пацијената у објекту „Каменица 2“ у потпуности функционалан већ неколико недеља, те да се полако смањује листа чекања за пацијенте који чекају на зрачну терапију, што је назвао охрабрујућом вешћу.
Опширније...
 
Санација операционог блока ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 07 септембар 2016 07:18
Величина слова

Опширније...У циљу повећања обима рада и квалитативног унапређења у извођењу хируршких интервенција,а у складу са стандардима прецизно дефинисаним акредитационим процедурама и потребама које изискују овакви савремени хируршки захвати, извршена је планска санација хируршког блока Клиничког Центра Војводине у току јула и августа 2016. године.

Санација се састојала у базичним инфраструктурним и реконструктивним радовима као и имплементацији савремене хируршке опреме. Оваквим приступом створени су услови за извођење најзахтевнијих хируршких захвата из домена терцијарне здравствене заштите по савременим стандардима здравствених установа тог нивоа. Процењује се да ће ова санација омогућити повећање броја оперативних захвата, а квалитативни помак биће мерљив бољим резултатима и смањеним процентом компликација оперативних захвата, те увођењем савремених облика хируршког лечења пре свега минимално инвазивне хирургије. Тенденција даљег унапређења хируршког лечења огледа се кроз даља инвестициона улагања у хируршке блокове као и унапређењу едукације здравствених кадрова у усвајању најсавременијих хируршких техника.


 

 
Зоран Гојковић: Родно засновано насиље није приватни проблем појединца, него целог друштва ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 05 септембар 2016 15:28
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић отворио је данас конференцију којом је започета реализација пројекта „ЗАУСТАВИ-ЗАШТИТИ-ПОМОЗИ - Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини“.

Наиме, Покрајински секретаријат за здравство и невладина организација Центар за подршку женама Кикинда су коородинатори овог пројекта, који ће се реализовати у периоду од 2016. до 2019. године, са циљем да се допринесе већој безбедности и заштићености жена и девојака у АП Војводини од родно-заснованог, а нарочито од сексуалног насиља. Пројекат финансира Поверенички фонд Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља над женама(The United Nation Trust Fund to End Violence Against Women ili UN Trust Fund).

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следећа > Крај >>