Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Квалитетнија дијагностика у општој болници у Сремској Митровици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Управа за кап.улаг.Војводине   
понедељак, 05 септембар 2016 12:21
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас Општу болницу у Сремској Митровици и том приликом обишли реновирани део Службе за радиолошку дијагностику, где је инсталиран нови рендген апарат са пратећим системима. Покретни рендген апарат, намењен за дијагностику лежећих пацијената, набављен је средствима обезбеђеним преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине.

Указујући на значај који Општа болница има у сремском округу, др Гојковић је рекао да је набавка нове медицинске опреме била неопходна да би се пружило потребно лечење за све грађане сремског округа.

Опширније...
 
Зоран Гојковић: Војводина ће добити нови Клинички центар ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Дневник"   
понедељак, 05 септембар 2016 12:18
Величина слова

Опширније...Република Србија је 2006. на име пројекта реконструкције клиничких центара добила од Европске банке за обнову и развој зелено светло за зајам, из којег је 35 милиона евра намењено Б и Ц ламели Клиничког центра Војводине.

Нажалост, због неразумевања, несугласица, проблема везаних за сам пројекат... кредит на крају није реализован и последњих неколико година изградња објеката у којима би били комплетна хирургија КЦВ, све дијагностичке процедуре, како лабораторијске тако и радиографске, те собе за пацијенте са укупно 300 нових кревета, стављена је ад акта.

– Туга је да, иако су потребна средства практично обезбеђена, све ове године нисмо били у стању да започнемо изградњу Б и Ц ламеле Клиничког центра Војводине. И зато је нова Покрајинска влада, уз пуну кооперативност Града Новог Сада и републичког Министарства здравља, одмах по ступању на дужност предузела мере чији је циљ завршетак пројектне документације и стварање техничких услова да међународни тендер за извођење радова буде расписан што пре – каже за „Дневник” покрајински секретар за задравство доцент др Зоран Гојковић.

Опширније...
 
Покрајински секретаријат за здравство и Управа за капитална улагања набавили Институту за КВБ Војводине у Сремској Каменици неопходну опрему ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 25 август 2016 17:14
Величина слова

НОВИ СТЕРНОТОМИ ЗА ОПЕРАЦИЈЕ СРЦА

Омогућено квалитетније и брже збрињавање најтежих срчаних болесника и планирање већег броја операција до краја ове године

Опширније...

Одлуком Покрајинског секретаријата за здравство и Управе за капитална улагања су Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици одобрена средства за куповину четири стернотома. Опрема, која је већ стигла у Институт, неопходна је за отварање грудног коша током кардиохируршких интервенција и без њих практично није могуће извођење операција на отвореном срцу. Хирурзи Института годишње ураде око 1.200 оваквих захвата код најугроженијих болесника.
Набавка нових стернотома има велики значај с обзиром да су стари коришћени више од 20 година и да је због њихових честих кварова долазило до краће, а у последње време и дуже редукције планираних операција. У отежаним условима није било могуће стандардно планирање и одвијање оперативног програма.
Опширније...
 
Подршка организовању Међународног конгреса неурохирурга ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 19 август 2016 00:00
Величина слова

Опширније...

Покрајинска влада подржаће организовање Међународног конгреса неурохирурга, који ће бити одржан 22. октобра у Новом Саду, истакнуто је на данашњем састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића са представницима Удружења неурохирурга Србије, на челу са проф. др Лукасом Расулићем.

Међународни конгрес неурохирурга окупиће водеће европске и светске стручњаке у области неуротрауматологије, а Нови Сад, Војводину и Србију ставити у центар дешавања у тој области. Како је у разговору још истакнуто, стручни скупови попут Међународног конгреса неурохирурга, који доприносе размени знања врхунских стручњака, важан су сегмент у стварању услова за развој здравства.

Састанку су поред проф. др Лукаса Расулића, који је почасни председник Организационог одбора конгреса, присуствовали и председник и секретар Одбора проф. др Петар Вулековић и др Ђула Ђилвеси.

 


 

 
Поправљена ангио сала у Сремској Каменици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 17 август 2016 18:57
Величина слова

Опширније...Једна од првих одлука нове Покрајинске владе, упркос тешкој ситуацији у којој се налази покрајински буџет, била је да се пронађу неопходна средства за поправку ангио сале на Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици која је била потпуно неупотребљива.

За решавање овог важног сегмента нашег здравства, које се одражава на здравље наших грађана Покрајинска влада је издвојила 6,4 милиона динара са текуће буџетске резерве.

Данас, само месец дана након ове одлуке, ангио сала ради пуним капацитетом, поново се примају сви хитни пацијенти са подручја целе Војводине и уз те пацијенте се ради и елективни програм.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 Следећа > Крај >>