Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Студенткиње из Мексика и Русије на пракси у Бетанији ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Дневник"   
четвртак, 21 јул 2016 09:31
Величина слова

Опширније...У новосадском породилишту ових дана може да се чује руски, шпански и енглески језик, а разлог за то је што је Бетанија у оквиру студентске размене угостила студенткиње из Русије и Мексика. Свима је то прва посета нашој земљи, а Нови Сад су одабрале јер су чуле од колега који су претходних година били у Новом Саду да су добри услови за рад и да ће бити у прилици да много науче.

Менторка и координаторка праксе овим девојкама је др Александра Вејновић која каже како су девојке из Мексика дошле у оквиру организације ИФМСА, а у питању је билатерална размена, па и наши студенти одлазе у иностранство.- Организација постоји више од 60 година, а имамо велику подршку Универзитета у Новом Саду и Клиничког центра Војводине.

Пракса траје месец дана и сада су већ у трећој седмици боравка, а смештени су у породицама или у Студентском дому. Када имају слободно време, организујемо им и дружења. У Новом Саду је сада око 13 студената из Европе, Турске, Канаде. Првог викенда су ишли у Београд и дружили се са београдским студентима, другог викенда су ишли у Мостар, Котор и Подгорицу, сада планирамо одлазак на Златибор, где би требало да се окупе студенти који су на размени и у другим универзитетским центрима у Србији, а последњи викенд ће им бити слободан - каже др Вејновић.

Опширније...
 
Спремни да дочекамо нове ангио сале ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста aдмин.   
среда, 20 јул 2016 08:51
Величина слова

Опширније...

На иницијативу Покрајинског секретаријата за здравство, лекари са Института за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици ће од 1. августа ове године почети да обучавају колеге из Опште болнице "Др Радивој Симоновић" из Сомбора, Опште болнице "Ђорђе Јоановић" из Зрењанина и Опште болнице Суботица за рад у ангио салама за лечење најтежих болести кардиоваскуларног система.

Стечено знање и вештине на Институту у Каменици, кардиолози ће моћи да примене чим се стекну услови за опремање нових ангио сала у општим болницама у Војводини.

Ефикасније лечење кардиоваскуларних болести грађана Војводине смањило би смртност, али би и смањило трајне последице које остају по здравље пацијената и њихово функционисање.

У Србији тренутно има 22 сале, од којих су само две у Војводини која има око два милиона становника.
 
Анализа ситуације у КЦВ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 19 јул 2016 07:43
Величина слова

Опширније...

 

Доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство је са управницима свих клиника Клиничког центра Војводине данас анализирао актуелну здравствену ситуацију, као и проблеме у овој установи.

На састанку су заузети ставови о даљем раду и унапређењу квалитета пружања здравствене заштите, хигијенско-епидемиолошким мерама и смерницама за неопходна улагања у нове и поправку оштећене медицинске дијагностичке и терапеутске апарате.
 
Гојковић:Лечење здравства ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 12 јул 2016 08:34
Величина слова

Опширније...

На састанку који је одржан јуче поводом актуелног стања у здравственом систему АП Војводине, доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство и директори свих здравствених установа чији је оснивач Покрајинска влада, анализирали су ситуације у болницама и дате су смернице за будући рад и бољу међусобну сарадњу.

Предочена је и могућност да Покрајинска влада највећи део слободних средстава из буџета АПВ преусмери за виталне потребе здравственог система, а односи се на поправку најнеопходнијих медицинских дијагностичких и терапијских апарата због којих је рад здравствених установа у претходном периоду све више успораван и ограничаван што је, неминовно, проузроковало пружање неквалитетне и неадекватне здравствене услуге Војвођанима.
 
Терапија додиром ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 12 јул 2016 08:30
Величина слова

Опширније...Јуче је у школи за основно и средње образовање „Милан Петровић“ са домом ученика у Новом Саду Покрајински секретаријат за зравство у сарадњи са Асоцијацијом за алтернативно старање о деци „Фамилиа“ из Београда, организовао Информативни састанак о обуци за терапеутски додир и педијатријску масажу за децу са сметњама у развоју (укључујући церебралну парализу, Даунов синдром, трауматске повреде мозга), децу са емоционалним траумама (нарочито ону која су на смештају у домовима и другу обухваћену системом социјалне заштите) и децу са аутизмом по лиценцираном програму Lidlle  Kids фондације из Ванкувера.

На састанку су утврђене потребе ове деце, као и одгајатеља и стручњака који су укључени у њихову бригу за овом методом.

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 Следећа > Крај >>