Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Војвођански пример добре праксе представљен у Тирани ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 15 октобар 2019 12:55
Величина слова

Опширније...

 

Центри за жртве сексуалног насиља, који су успостављени на територији АП Војводине у оквиру пројекта „Заустави-заштити-помози“ Покрајинског секретаријата за здравство у 2016. и 2017. години истакнути су као пример добре праксе у Србији, на недавно одржаном Регионалном форуму за промоцију Истанбулске конвенције у Тирани.

Према резултатима истраживања и мапирања услуга сексуалног насиља на Западном Балкану и у Турској спроведеног у оквиру програма „Интегрисане политике, инклузивна партнерства“, постоји „озбиљан недостатак услуга за жртве сексуалног насиља у региону.

 

 

 

Последње ажурирано уторак, 15 октобар 2019 13:02
Опширније...
 
Светски дан срца под слоганом „Буди херој свога срца“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 27 септембар 2019 09:44
Величина слова

Стопа умирања од болести срца и крвних судова је у Србији већа од 50 одсто, а виша него у осталим земљама Европе. Сваког сата у нашој земљи шест особа умре од кардиоваскуларних болести!

Болести срца и крвних судова и даље имају доминантно место у морбидитету и морталитету широм света што намеће, свима понаособ, aли и друштву као целини, обавезу да факторе ризика за њихово настајање сведе на најмању могућу меру.

Овогодишњи Светски дан срца се обележава 29. септембра под слоганом „Буди херој свога срца“ са циљем да човечанство буде глобална заједница хероја која ће предузети све да људска цивилизација усвоји здравије стилове живота.

Светски дан срца ће 27. септембра 2019. у здравственим установама са територије АПВ бити пропраћен различитим активностима, како промотивним кампањама, тако и прегледима грађана, саветима о здрављу и факторима ризика.

У знак подршке овој манифестацији зграда Покрајинске владе биће осветљена црвеном бојом.

 
На институтима у Каменици потпуно нова стерилизација, а нови акцелератори у функцији до краја године ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 13 септембар 2019 10:18
Величина слова

Опширније...

 

На Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици од почетка године, зрачном терапијом третирано је више од 1500 пацијената, а свакодневно се на три апарата, која су у функцији и раде пуним капацитетом, лечи 155 болесника.

Пуштање у рад два нова акцелератора очекује се до краја године, а динамика радова на овом пројекту иде планираним и предвиђеним током.

 

 

 

 

Последње ажурирано петак, 13 септембар 2019 10:29
Опширније...
 
Покрајинска влада обезбедила возила за дијализу најугроженијим општинама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 23 август 2019 13:40
Величина слова

Опширније...

 

У Војводини се од терминалне бубрежне болести, у сваком тренутку, 1200 пацијената лечи дијализом. Иако надокнађује само 10 одсто рада бубрега, дијализна терапија је овим пацијентима једина шанса.
Осим што траје по неколико сати, више пута недељно, многи пацијенти на дијализу и путују дуго, јер су центри где могу да приме терапију далеко од места где станују.

Зато је Покрајинска влада обезбедила 10 возила за превоз пацијената на дијализу, за најугроженије општине.

 

 

 

 

Опширније...
 
Покрајинска влада издвојила више од 90 милиона динара за реконструкцију Клинике за кардиологију у Сремској Каменици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 08 август 2019 10:11
Величина слова

Опширније...


После 63 године од када је саграђена зграда Инститита за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици, почела је реконструкција и адаптација Клинике за кардиoлогију, за шта је Покрајинска влада издвојила више од 90 милиона динара.

„Ово је прва свеобухватна реконструкција Клинике за кардиологију. Од 2016. године до данас Покрајинска влада издвојила је за реконструкцију, адаптацију и опремање ове клинике укупно 450 милиона динара“, казао је председник Мировић.

 

 

 

 

 

Последње ажурирано четвртак, 08 август 2019 10:17
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>