Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић данас је посетио Специјалну болницу за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину. ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 21 август 2018 17:47
Величина слова

Опширније...На састанку са руководством болнице, анализирао је текуће пословање ове установе, али се разговарало и о плановима и конкретним активностима за будућност. Договорено је усклађивање започетих активности за измену плана мреже којим би пацијентима, који болују од дијабетеса и гојазности, било омогућено, да се на територији АП Војводине рехабилитују средствима Републичког фонда за здравствено осигурање.

Проширењем индикационог подручја, бања „Јунаковић“ биће прва бања у Војводини која ће на овај начин лечити пацијенте оболеле од дијабетеса и гојазности.


 

 
Одјављена епидемија морбила ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 21 август 2018 17:41
Величина слова

Опширније...Према извештају Института за јавно здравље Војводине, епидемија морбила у Новом Саду одјављена је 13. августа 2018. године.


 

 
Институт за онкологију Војводине добија нови магнет ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 17 август 2018 11:43
Величина слова

Опширније...Институт за онкологију Војводине добиће ускоро најсавременији апарат за магнетну резонанцу што ће омогућити прегледе за нових три хиљаде пацијената годишње. Осим за куповину апарата чија је вредност већа од 100 милиона динара, Покрајинска влада определила је новац и за доградњу дела простора за смештај новог магнета.

Приликом посете Институту за онкологију Војводине, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић обишао је Клинику за радиологију где су недавно завршени радови доградње евакуационе рампе, лифта и степеништа и најавио нове грађевинске радове у овој установи.

"У Институту за онкологију Војводине дневно се зрачи око 200 пацијената, а око 150 њих прима хемотерапију. Нажалост, због дугогодишњег немарног односа данас је опрема застарела и често отказује, а веома је скупа за одржавање", рекао је секретар Гојковић.

Опширније...
 
Милићевић: Улагање у здравство јесте стратешко опредељење Покрајинске владе ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 14 август 2018 15:03
Величина слова

Опширније...Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за здравство доц. др Зораном Гојковићем, уручио је данас представницима седам здравствених установа у Војводини уговоре у вредности од 262 милиона динара за инвестиционо одржавање објеката тих установа.

„Ова средства, као и средства раније издвојена за медицинску опрему, реконструкцију болница, клиника и домова здравља, јесу плод стратешког опредељења за улагање у здравство, које је програмски одређено 2016. године, када је формирана ова Покрајинска влада“, изјавио је потпредседник Милићевић.

Да то опредељење није само декларативно, Милићевић је навео да је од јуна 2016. године у унапређење здравственог система у АП Војводини, Покрајинска влада уложила више од 3,7 милијарди динара. У 2018. години, такође, буџет за здравство је 2,8 милијарди динара, за набавку медицинске опреме, као и за побољшање услова за лечење пацијената и рада лекара и медицинских радника.

Опширније...
 
Додела средстава по конкурсу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 27 јул 2018 19:22
Величина слова

На основу члана 16. став 5. и 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи (''Службени лист АПВ'', бр. 37/14, 54/14-др.одлука, 37/16 и 29/17), члана 10. став 2. Правилника о поступку и критеријумима за распоређивање буџетских средстава Покрајинског секретаријата за здравство у вршењу оснивачких права над здравственим установама чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина (''Службени лист АПВ'', број 2/18) у вези са Финансијским планом Покрајинског секретаријата за здравство за 2018. годину и Решењем о покретању поступка за доделу средстава путем јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство број:138-401-5224/2018 од 25. јуна 2018. године, покрајински секретар за здравство, доноси


Р Е Ш Е Њ Е
О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПO ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОДНОСНО
СУФИНАНСИРАЊЕ ИЗГРАДЊЕ, ИНВЕСТИЦИОНОГ УЛАГАЊА И ИНВЕСТИЦИОНОГ
ОДРЖАВАЊА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА У 2018. ГОДИНИ

 

Решење се може погледати и преузети у рубрици Конкурси:: Здравствене установе:: јавни конкурс, изградња, инвестициона улагања и одржавање

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>