СРПСКО РУСКИ ПУЛМОЛОШКИ ДАН ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
субота, 09 март 2019 18:00
Величина слова

 

Покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић отворио је Први национални симпозијум с међународним учешћем “Српско-руски пулмолошки дан”. После дугогогдишње пријатељске сарадње са врхунским руским пулмолозима Институт за плућне болести Војводине и Удружење “Медицина ДМД” из Новог Сада организовали су Први српско-руски пулмолошки симпозијум, који је акредитован одлуком Здравственог савета. Тема овогодишњег, првог симпозијума биле су хроничне опструктивне болести плућа.
Поздрављајући најеминентније руске пулмологе, покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић истакао је да две земље, осим пријатељских односа, имају много тога заједничког, као што су историја, вера и традиција, а оваквим сусретима потврђују и веома успешну сарадњу у области медицине и здравства.

 

 

 

 

 

“Осим што улажемо у куповину савремене опреме, никада не смемо да заборавимо да је основ медицине знање, али и континуирано усавршавање и праћење светских трендова. Због тога су, овакви сусрети изузетно важни, јер управо на овај начин се то и стиче”, истакао је секретар Гојковић.

На симпозијуму је учествовало око две стотине лекара, а руски и српски пулмолози потписали су Меморандум о сарадњи, којим су се обавезали да ће наставити започету сарадњу, не само кроз одржавање симпозијума, него и на другим пољима.