Поправљена ангио сала у Сремској Каменици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 17 август 2016 18:57
Величина слова

Једна од првих одлука нове Покрајинске владе, упркос тешкој ситуацији у којој се налази покрајински буџет, била је да се пронађу неопходна средства за поправку ангио сале на Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици која је била потпуно неупотребљива.

За решавање овог важног сегмента нашег здравства, које се одражава на здравље наших грађана Покрајинска влада је издвојила 6,4 милиона динара са текуће буџетске резерве.

Данас, само месец дана након ове одлуке, ангио сала ради пуним капацитетом, поново се примају сви хитни пацијенти са подручја целе Војводине и уз те пацијенте се ради и елективни програм.

Поправком ове ангио сале на Институту у Сремској Каменици сада су у функцији две сале које и даље нису довољне за смањење листе чекања, јер је број ангио сала далеко мањи у односу на реалан број потребних у Војводини.
Покрајинска влада је препознала ово као један од приоритета те је започет поступак за куповину ангио сала за још две болнице. У конкуренцији су опште болнице у Сомбору, Суботици и Зрењанину, а од менаџмента ових установа зависи ко ће обезбедити кадровски најбоље услове да се сале што пре ставе у употребу.
Едукацију лекара ове три војвођанске болнице иницирао је Покрајински секретаријат за здравство, како би лекари били оспособљени и спремни за лечење акутног инфаркта миокарда.