Почео међународни конгрес неурохируга у Новом Саду ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
четвртак, 20 октобар 2016 13:38
Величина слова

Председник Републике Србије Томислав Николић, отворио је данас међународни конгрес неурохирурга”Контроверзе у неуротрауматологији”, који се одржава у Новом Саду, на коме ће предавање одржати 70 предавача и где је најављено учешће близу 300 учесника. Председник Николић је због тога, отварајући овај скуп, Нови Сад назвао “европском престоницом неурохирурга”, и указао на значај овог сусрета, истакавши да када се узме у обзир чињеница да је неуротрауматологија трећи узрочник смрти, онда важност оваквих окупљања постаје још већа.

Церемонији отварања присуствовали су председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, као и бројни представници научних и културних инситуција и струковних удружења.

 

 

У свом обраћању, председник покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, истакли су пуну посвећеност Покрајинске владе напорима за подизање квалитета здравствене заштите, посебно кроз едукацију запослених у здравственом систему АП Војводине, за шта су овакви сусрети непроцењиви и драгоцени.

Међународни конгрес неурохирурга у Новом Саду организују Удружење неурохирурга Србије, Удружење неурохирурга Југоисточне Европе и Удружење Еуроацадемиа Мултидисциплинариа Неуротрауматологица. Током трајања конгреса, размотриће се сви аспекти неуротрауматологије, а учествоваће водећи стручњаци из двадесет осам земаља Европе, Сједињених Америчких Држава и Јапана.