У мају почетак реконструкције панчевачке болнице ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Дневник"   
Величина слова

Покрајински секретар за здравство доцент др Зоран Гојковић је са градоначелником Панчева Сашом Павловим посетио Интерно одељење панчевачке болнице, јер је на седници Покрајинске владе наложено Управи за капитална улагања Војводине да крене у поступак реконструкције и адаптације 8.000 квадрата ове болнице. Договор о већем издвајању за здравство постигнут је крајем прошле године у Новом Саду на заједничкој седници две владе.

- Очекујем да већ почетком маја почну радови и истичем да током девет месеци планиране изградње болнице ни у једном тренутку процес рада болнице и лечење пацијената неће бити заустављено - изјавио је Гојковић.

 

Градоначелник Павлов захвалио је Покрајинској влади, јер је по његовим речима прва влада која је искрено препознала потребу да буде реновирано Интерно одељење, на ком се годишње лечи 4.000 пацијената.
- Ово је најбољи пример како заједничка енергија Републичке владе, покрајинске администрације и локалне самоуправе даје резултат. Ова средства нису кредитна, већ направљена добром политиком покрајинског Секретаријата за здравство и републичке владе - додао је директор болнице др Слободан Овука.
Покрајински секретар за здравство реконструкцију Опште болнице у Панчеву најавио је “Дневнику” крајем прошле године и тада је оценио да је у питању један од најважниих задатака.
- Завршена је пројектна документација, решен судски спор, прибављене урбанистичко-техничке дозволе, те се у сарадњи са Градом Панчевом почетком године планира јавна набавка везана за коначно решавање деценијског проблема нехуманих услова за лечење грађана Јужног Баната - оценио је тада др Гојковић.  

Е. Д.

(Текст и фотографија преузети из дневног листа " Дневник")