Љубав не броји хромозоме ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 21 март 2017 10:30
Величина слова

Поводом обележавања Светског дана особа са Даун синдромом, данас је  у објекту Средње школе ШОСО „Милан Петровић“ са домом ученика Нови Сад, са почетком у 9.00 часова, почео једнодневни симпозијум под називом „Унапређење квалитета живота особа са Даун синдромом“, под покровитељством и у организацији удрузења “Даун”, удружења за подршку особама са Даун синдромом  и Института за јавно здравље Војводине.

Отварајући симпозијум, секретар Гојковић је истакао неопходност заједничког ангажовања Института, друштвено одговорних појединаца, као и особа са Даун синдромом и њихових породица, а све у циљу унапређења здравствене и социјалне заштите особа са Дауновим синдромом.

 

Светски дан особа са Даун синдромом 2017.године обележава се под слоганом „Мој глас, моја заједница“ , који подржава право особа са Даун синдромом на самозаступање и указује на значај да саме особе са Даун синдромом говоре о својим потребама и жељама, да имају право да у потпуности буду укључене у рад заједнице. То уједно и  опредељује чињеницу, како је секретар Гојковић  нагласио, да смо сви рођени за нешто, а да једино сви заједно можемо све.

Свечаности отварања симпозијума присуствовали су и мр Славица Марковић, директорка ШОСО „Милан Петровић“ са домом ученика Нови Сад,  проф.др Владимир Петровић, директор Института за јавно здравље Војводине,  Тихомир Николић,  члан Градског већа задужен за социјална и дечија питања и бригу о породици и Вера Гркавац, начелница Градске управе за социјалну и дечију заштиту.