Покрајински секретар за здравство доц. др Гојковић у Ковину ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 19 април 2017 14:20
Величина слова

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, данас је посетио Специјалну болницу за психијатријске болести „Ковин“, током које се упознао се актуелним проблемима у раду ове здравствене установе.

„Ова болница, највећа је здравствена установа у Војводини и Србији, где се годишње, од најтежих душевних обољења, хоспитално лечи преко 1500 пацијената. Сама болница је стара преко 100 година и деценијама у инфраструктуру болнице није улагано. “, истакао је доц. др Гојковић.

Секретар Гојковић је по ранијем налогу, који је дао новом руководству болнице, дошао да се на лицу места увери како теку планови за израду пројектне документације, а у сврху реконструкције и адаптације постојећих болничких зграда.

У току је интезивна припрема пројектне документације за реконструкцију и адаптацију најугроженијег дела зграде Геронтолошког одељења, где ће у скорије време започети процес реконструкције
Tоком данашње посете, разговарало се и о кадровским проблемима везаним за запошљавање нових кадрова, као и о сарадњи са локалном самоуправом.