Покрајински секретар за здравство посетио Институт за плућне болести Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 30 новембар 2017 17:21
Величина слова

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Институт за плућне болести Војводине, у Сремској Каменици, поводом радова на адаптацији, санацији и реконструкцији дела простора Института, као и у вези са набавком новог РТГ апарата.

„Током 2017. године успели смо да набавимо нови РТГ апарат са дигитализованом сликом и информатичком подршком, неинвазивне и инвазивне медицинске апарате и мониторе, нове бронхоскопе, а оно што је посебно важно јесте да је на Институту за плућне болести Војводине зановљено 35 кревета за интензивну негу“, изјавио је секретар Гојковић.

За овај пројекат, Покрајинска влада је током 2017. година издвојила 49 милиона динара.

Радови на делу простора Института који је намењен лечењу пацијената са хронично опструктивним болестима плућа, требало би да се завршен 15. децембра 2017. године.

„Одељење за хронично опструктивне болести плућа веома је важно, с обзиром да су хронично опструктивне болести плућа епидемиолошки заступљене на трећем месту по учесталости смртности свих болести у Војводини“, нагласио је доц. др Гојковић.

Секретар Гојковић је истакао да оно што ће дати посебан комфор пацијентима после зрачне терапије, јесте адаптација дела Клинике за плућну онкологију, као и одељење за стационарно лечење пацијента након радиотерапије.