Вести
Превенција као основ здравља ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 07 април 2017 13:27

Опширније...Четврти конгрес превентивне педијатрије под називом Превенција у педијатрији – основ здравља и благостања, започео је данас у Конгресном центру Мастер у Новом Саду, и на њему ће знања и искуства , у два дана трајања, разменити домаћи и страни стручњаци на пољу педијатријске медицине.

Циљ овог конгреса је сумирање најновијих сазнања везаних за прихваћене модалитете превенције у свету, као и реевалуација актуелних сазнања везаних за превенцију и рано откривање како најчешће масовних незаразних болести данашњице, тако и других ретких болести које данас имају сасвим другачију и оптимистичнију перспективу.

Обраћајући се учесницима и гостима на почетку скупа, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић указао је на комплексан значај теме која ће бити разматрана на конгресу.

Опширније...
 
Отворена амбуланта Хитне помоћи у кругу Клиничког центра Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 04 април 2017 14:19

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовали су отварању новог пункта Завода за хитну медицинску помоћ у кругу Клиничког центра Војводине у Новом Саду.

Од вечерас, дежурна служба Завода за хитну медицинску помоћ за одрасле радиће на новој адреси у оквиру Клиничког центра Војводина, јер је досадашњи пункт Хитне помоћи који се налазио у Његошевој улици затворен због реституције. Уз подршку Покрајинског секретаријата за здравство и Клиничког центра Војводине, Градска управа за здравство и Завод за хитну медицинску помоћ Града Новог Сада добили су ове просторије на коришћење.

Опширније...
 
Први српски сенолошки конгрес ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 31 март 2017 13:55

Опширније...Први српски сенолошки конгрес започео је данас у просторијама Ректората Универзитета у Новом Саду и на њему ће знања и искуства, у два дана трајања, разменити најбољи домаћи и страни стручњаци из области која се бави променама и болестима дојке.

Конгрес су званично отворили доц. др Ференц Вицко, државни секретар Министарства здравља и доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, и том приликом указали на важност одржавања оваквих скупова експерата и мултидисциплинарног приступа, ради остваривања чврстих веза и плодоносне сарадња између свих специјалности које се баве болестима дојке, у циљу унапређења здравља и квалитета живота пацијената.

Увођење оваквог мултидисциплинарног приступа у лечењу тумора дојке захтева додатно ангажовање и велике промене у протоколима који тренутно постоје у свим болничким установана у нашој земљи.

Опширније...
 
Председник Пастор и секретар Гојковић у посети Општој болници у Суботици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 30 март 2017 13:58

Опширније...Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић посетили су данас Општу болницу у Суботици и информисали се о тренутној ситуацији и радовима на адаптацији дела простора ове здравствене установе, у којој ће бити смештена прва ангио-сала намењена за лечење кардиоваскуларних болесника на територији града Суботице и Севернобачког управног окуга.

Током посете договорене су даље активности везане за инфраструктурна улагања у овој здравственој институцији, као и тренутна ситуација везана за набавку медицинске опреме од средстава издвојених из покрајинског буџета.
Покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић нагласио је да је за све пројекте који су у току, а за потребе Опште болнице у Суботици и Севернобачки управни округ, Покрајинска влада током 2017. године издвојила преко 100 милиона динара.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>