Вести
ВМЦ у Петроварадину обележио 230 година постојања ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста aдминистратор   
петак, 11 новембар 2016 12:51

Опширније...Свечаном академијом одржаном синоћ у Позоришту младих, обележено је 230 година постојања и рада Војномедецинског центра (ВМЦ) у Петроварадину. Присуствовали су републички министар одбране Зоран Ђорђевић, покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић, подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин и помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова мр Жељко Лаиновић.

Говорећи о јубилеју, управник ВМЦ др Братољуб Бркљача је рекао да је та медицинска установа настала и опастала на темељима борбе за људски живот, онако како Хипократова заклетва и налаже. Бркљача је подсетио и да је један од првих лекара из времена оснивања ВМЦ био др Нектарије који је лечио речју, љубављу и вером, јачим од било ког лека.

Опширније...
 
Покрајински секретар за здравство у Општој болници у Панчеву обишао пацијенте повређене у пожару ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
субота, 29 октобар 2016 12:23

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић обишао је пацијенте повређене у јутрошњем пожару у Панчеву, који су смештени у Општој болници и изјавио да је Општа болница поступила прописно и да је благовремено збринула повређена лица.

У Општој болници Панчево прегледано је 11 повређених пацијената,од којих је 8 задржано на болничком лечењу.Један пацијент је смештен на одељење интензивне неге,а преосталих седам пацијената на одељење хирургије Опште болнице Панчево.Сви пацијенти су ван животне опасности. Два пацијента су, након указане прве помоћи, транспотована на ВМА центар за токсикологију, а један пацијент је премештем на Клинику за пластичну и реконструктивну хирургију Клиничког центра Србије.

У трагичном догађају живот су изгубиле три особе које су примљене на одељење патологије Опште болнице Панчево, где ће се по налогу надлежних државних органа начинити даља судско-медицинска експертиза.

 
Додела средстава по конкурсу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
среда, 26 октобар 2016 13:18

На основу члана 16. став 5. и 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи (''Службени лист АПВ'', бр. 37/14, 54/14-др.одлука и 37/16), члана 10. став 2. Правилника о поступку и критеријумима за распоређивање буџетских средстава Покрајинског секретаријата за здравство у вршењу оснивачких права над здравственим установама чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина (''Службени лист АПВ'', број 55/16) у вези са Финансијским планом Покрајинског секретаријата за здравство за 2016. годину и Решењем о покретању поступка за доделу средстава путем јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство број:138-401-3803/2016 од 4. октобра 2016. године, покрајински секретар за здравство, доносиР Е Ш Е Њ Е

О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ,

ОДНОСНО СУФИНАНСИРАЊЕ НАБАВКЕ МЕДИЦИНСКЕ И

ДРУГЕ ОПРЕМЕ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У 2016. ГОДИНИ
Документ мозете преузети из менија >> документи>>КОНКУРС II-2016-здравствене установе

 

 
Лечење здравства: прича после 100 дана ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 25 октобар 2016 15:47

Опширније...Поводом актуелног стања у здравственом систему АП Војводине, доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство и директори свих установа чији је оснивач Покрајинска влада, јуче су одржали састанак анализирајући ситуацију у здравственим установама, а у циљу подизања квалитета здравствене заштите грађана.

Покрајински секретар доц. др Зоран Гојковић, истакао је да су ребалансом опредељена новчана средства из буђзета АП Војводине у износу од 65.000.000,00 динара, која ће се распоредити здравственим установама на територији Војводине, а за потребе набавке хитне медицинске опреме.

На састанку су заузети ставови о даљем раду и унапређењу квалитета пружања здравствене заштите, хигијенско-епидемиолошким мерама и смерницама за неопходна улагања у нове и поправку оштећене медицинске дијагностичке и терапеутске апарате.

 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>