Вести
Почео међународни конгрес неурохируга у Новом Саду ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
четвртак, 20 октобар 2016 13:38

Опширније...Председник Републике Србије Томислав Николић, отворио је данас међународни конгрес неурохирурга”Контроверзе у неуротрауматологији”, који се одржава у Новом Саду, на коме ће предавање одржати 70 предавача и где је најављено учешће близу 300 учесника. Председник Николић је због тога, отварајући овај скуп, Нови Сад назвао “европском престоницом неурохирурга”, и указао на значај овог сусрета, истакавши да када се узме у обзир чињеница да је неуротрауматологија трећи узрочник смрти, онда важност оваквих окупљања постаје још већа.

Церемонији отварања присуствовали су председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, као и бројни представници научних и културних инситуција и струковних удружења.

 

Опширније...
 
Председник Мировић и секретар др Гојковић обишли Клинике за неурологију и за психијатрију ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 18 октобар 2016 14:39

Опширније...Након обиласка зграде Клинике за неурологију и Клинике за психијатрију, где је започета прва фаза реновирања и уређења овог објекта, председник Покрајинске владе Игор Мировић је подвукао да је улагање у здравство један од приоритета Покрајинске владе и изложио принцип изградње системског решавања проблема у овој области. Ради се о изградњи два нова блока Клиничког центра Војводине, потпуног реновирања клиника које ће остати у постојећим објектима, уређењу читавог комплекса Клиничког центра Војводине, као и других здравствених установа у Војводини и на крају, не мање важно, организовању система да се не догоди да је због кварова постојећа медицинска опрема ван употребе и по више месеци.

Према Мировићевим речима најважнији посао је да се у наредне четири године обезбеде средства за „Б“ и „Ц“ блок Клиничког центра Војводине.

Опширније...
 
Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио Клинику за гинекологију и акушерство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
среда, 12 октобар 2016 14:50

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Клинику за гинекологију и акушерстсво Клиничког центра Војводине, где је обишао реконструисани део Клинике за гинекологију и акушерство и радове на реконструкцији и адаптацији Завода за гинекологију.

“Дужи временски период, медијски простор је био испуњен поражавајућим сликама и изјавама трудница које су лечене на Клиници за гинекологију и акушерство, јединој терцијарној установи тог типа у Војводини, где годишње дође на свет 6,5 хиљада беба, обави се преко четири хиљаде оперативних захвата и изврши преко 40.000 прегледа. Управо због тога смо започели реконструкцију Завода за перинатологију. Реконструкција и адаптација биће спроведена у три фазе. У првој фази, која је завршена прошле недеље, скоро у потпуности је реконструисан и адаптиран део порођајног одељења, урађена је адаптација 8 соба, 4 везана купатила, 2 операционе сале и простора за стерилизацију. Друга и трећа фаза комплетне реконструкције Завода за перинатологију биће обављена на пролеће,“ изјавио је доцент др Гојковић.

Опширније...
 
Саопштење покрајинског секретаријата за здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
среда, 12 октобар 2016 12:22

Опширније...Поводом натписа који су се појавили у медијима а који се односе на сумњу да је постојала злоупотреба података о трудницама тако што су ти подаци прослеђивани дистрибутерима хране за бебе, Покрајински секретаријат за здравство упутио је допис управницима свих породилишта на територији АП Војводине, са захтевом да се спроведе хитна превентивна унутрашња контрола у вези са чувањем података.

Уколико се испостави да је сумња на злоупотребу података основана, информације о томе биће упућене надлежним органима од којих се очекује адекватна и правовремена реакција и санкционисање без иузетка.

 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>