Вести
Пуштен у рад нови део „Каменице 2“ намењен зрачењу пацијената ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 12 септембар 2016 13:40

Опширније...

Данашњом поруком председника Покрајинске владе Игора Мировића да је здравство најбитнији приоритет - без дугих листа чекања и апарата који не функционишу, озваничен је почетак рада дела објекта „Каменице 2“, који је и њен најважнији део, а намењен је зрачењу и снимању пацијената са малигним болестима. Пуштању у функцију нове опреме, која се налази у приземљу и бункеру са линеарним акцелераторима и ЦТ скенером, присуствовали су покрајински секретар за здравство, доц. др Зоран Гојковић и директори сва три института са сарадницима.

У изјави представницима медија, након састанка са руководством сва три Института у Сремској Каменици, председник Мировић је истакао да је део намењен зрачењу пацијената у објекту „Каменица 2“ у потпуности функционалан већ неколико недеља, те да се полако смањује листа чекања за пацијенте који чекају на зрачну терапију, што је назвао охрабрујућом вешћу.
Опширније...
 
Санација операционог блока ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 07 септембар 2016 07:18

Опширније...У циљу повећања обима рада и квалитативног унапређења у извођењу хируршких интервенција,а у складу са стандардима прецизно дефинисаним акредитационим процедурама и потребама које изискују овакви савремени хируршки захвати, извршена је планска санација хируршког блока Клиничког Центра Војводине у току јула и августа 2016. године.

Санација се састојала у базичним инфраструктурним и реконструктивним радовима као и имплементацији савремене хируршке опреме. Оваквим приступом створени су услови за извођење најзахтевнијих хируршких захвата из домена терцијарне здравствене заштите по савременим стандардима здравствених установа тог нивоа. Процењује се да ће ова санација омогућити повећање броја оперативних захвата, а квалитативни помак биће мерљив бољим резултатима и смањеним процентом компликација оперативних захвата, те увођењем савремених облика хируршког лечења пре свега минимално инвазивне хирургије. Тенденција даљег унапређења хируршког лечења огледа се кроз даља инвестициона улагања у хируршке блокове као и унапређењу едукације здравствених кадрова у усвајању најсавременијих хируршких техника.


 

 
Зоран Гојковић: Родно засновано насиље није приватни проблем појединца, него целог друштва ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 05 септембар 2016 15:28

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић отворио је данас конференцију којом је започета реализација пројекта „ЗАУСТАВИ-ЗАШТИТИ-ПОМОЗИ - Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини“.

Наиме, Покрајински секретаријат за здравство и невладина организација Центар за подршку женама Кикинда су коородинатори овог пројекта, који ће се реализовати у периоду од 2016. до 2019. године, са циљем да се допринесе већој безбедности и заштићености жена и девојака у АП Војводини од родно-заснованог, а нарочито од сексуалног насиља. Пројекат финансира Поверенички фонд Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља над женама(The United Nation Trust Fund to End Violence Against Women ili UN Trust Fund).

Опширније...
 
Квалитетнија дијагностика у општој болници у Сремској Митровици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Управа за кап.улаг.Војводине   
понедељак, 05 септембар 2016 12:21

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас Општу болницу у Сремској Митровици и том приликом обишли реновирани део Службе за радиолошку дијагностику, где је инсталиран нови рендген апарат са пратећим системима. Покретни рендген апарат, намењен за дијагностику лежећих пацијената, набављен је средствима обезбеђеним преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине.

Указујући на значај који Општа болница има у сремском округу, др Гојковић је рекао да је набавка нове медицинске опреме била неопходна да би се пружило потребно лечење за све грађане сремског округа.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 Следећа > Крај >>