Вести
Покрајински секретаријат за здравство успоставља нове услуге у заштити жртава сексуалног насиља ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 07 новембар 2017 16:01

Опширније...На Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводина данас је одржана конференција за новинаре посвећена успостављању рада пилот центара за жртве сексуалног насиља у Аутономној покрајини Војводини, а у оквиру пројекта Покрајинског секретаријата за здравство „Заустави-заштити-помози – Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини“, који се реализује од 2016. до 2019. године.

Циљ пројекта је успостављање рада седам пилот центара за жртве сексуалног насиља у седам округа у АП Војводини, чиме ће се обезбедити унапређен систем заштите за жене и девојке које су преживеле сексуално насиље и налазе се у процесу изласка из ситуације насиља.

 

Опширније...
 
Потписан Споразум о сарадњи између РТВ-а и Покрајинског секретаријата за здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 26 октобар 2017 13:10

Боља здравствена информисаност и едукација грађана

Опширније...Генерални директор јавне медијске установе „Радио – телевизија Војводине“ др Миодраг Копривица и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, потписали су данас Споразум о сарадњи.

Овим споразумом успоставља се сарадња у области здравства, ради боље информисаности и едукације грађана АП Војводине , а у вези са здравственим питањима, здравственим васпитањем и здравственим проблемима становништва.

Опширније...
 
Дом здравља „Нови Сад“ – првих 50 година посвећених Вама ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 25 октобар 2017 15:36

Опширније...Свечаном академијом, у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду, данас је обележен значајан јубилеј – педесет година рада Дома здравља „Нови Сад“ , највеће установе примарне здравствене заштите у Републици Србији.

Дом здравља „Нови Сад“  данас постоји као јединствена целина коју чине службе и уже организационе јединице: огранци, здравствене станице и амбуланте у оквиру којих су одељења и одсеци.

У току прошле године пружено је близу осам милиона различитих здравствених услуга, тако да Дом здравља „Нови Сад“ има важну улогу у премошћавању примарног и терцијарног нивоа здравствене заштите.

Опширније...
 
24.октобар - пинк октобар – месец борбе против рака дојке ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 24 октобар 2017 12:48

Опширније...Октобар месец посвећен је борби против рака дојке и широм света обележава се низом манифестација  како би се подигла свест о значају превенције и раног откривања рака дојке, као и пружила подршка женама које су се већ суочиле са овом болешћу.

Тим поводом, а у циљу обележавања 24. октобра -  Светског дана борбе против рака дојке, удружење „Асоцијација за унапређење здравља Нови Сад“ одржаће данас трибину „Живот без ризика“, у просторијама Високе школе струковних студија за образовање васпитача, са почетком у 18 часова.

Циљ обележавања Међународног месеца борбе против рака дојке јесте подстаћи жене да се редовно јављају на превентивне прегледе, јер је то најбољи начин да се болест дијагностикује на време, а самим тим  повећа и степен излечења.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>