Вести
Отворена нова зграда Хитне медицинске помоћи у Новом Саду ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 20 јун 2018 13:08

Опширније...У Новом Саду данас је отворен нови објекат Завода за хитну медицинску помоћ, вредан 410 милиона динара, чију су изградњу заједнички финансирали Покрајинска влада и Град Нови Сад.

Том приликом, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да ће изградњом нове зграде Хитне помоћи значајно бити унапређен здравствени систем, те додао да је реализација ове велике инвестиције потврда заједништва и добре сарадње Покрајинске владе и Града Новог Сада.

„На овом значајном пројекту, изградњи, адаптацији и опремању нове зграде Хитне помоћи радили смо заједно и сигуран сам да ће ниво здравствене услуге у овој установи бити много квалитетнији“, рекао је председник Мировић, подсетивши да је припрема и реализација овог пројекта трајала годину дана.

Опширније...
 
Обавештење о додели средстава по конкурсу ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 12 јун 2018 16:46

На основу члана 16. став 5. и 24. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи (''Службени лист АПВ'', бр. 37/14, 54/14-др.одлука, 37/16 и 29/17), члана 10. став 2. Правилника о поступку и критеријумима за распоређивање буџетских средстава Покрајинског секретаријата за здравство у вршењу оснивачких права над здравственим установама чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина (''Службени лист АПВ'', број 2/18) у вези са Финансијским планом Покрајинског секретаријата за здравство за 2018. годину и Решењем о покретању поступка за доделу средстава путем јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство број:138-401-1403/2018 од 17. априла 2018. године, покрајински секретар за здравство, доноси

 

Р Е Ш Е Њ Е
О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПO ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ
ОДНОСНО СУФИНАНСИРАЊЕ НАБАВКЕ МЕДИЦИНСКЕ И НЕМЕДИЦИНСКЕ
ОПРЕМЕ  ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У 2018. ГОДИНИ

 

Решење можете погледати и преузети у менију Конкурси:: Конкурс-здравствене установе 2018:: Јавни конкурс-здр.установе-медицинска и немедицинска опрема


 

 
Међународни симпозијум стоматолога и сарадника – 7. и 8. јун ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 07 јун 2018 16:25

Опширније...Међународни симпозијум стоматолога и сарадника, у организацији Клинике за стоматологију Војводине и под покровитељством Покрајинског секретаријата за здравство, почео је данас и на њему ће у два дана трајања, искуства разменити домаћи и страни стручњаци из области стоматологије.

Клиника за стоматологију Војводине ове године прославља 40 година рада и постојања. Као терцијална здравствена установа која обавља високоспецијализовану специјалистичко-консултативну и стационарну здравствену делатност у првој генерацији је имала 50 уписаних студената.

До јуна 2018. године, на Клиници је дипломирало  1478 студената, завршено је 388 специјализација из свих стоматолошких грана, одбрањено 58 магистарских радова и 53 докторске дисертације.

Опширније...
 
Институт за плућне болести Војводине обележио 58 година постојања ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 06 јун 2018 13:22

Опширније...Институт за плућне болести Војводине обележио  је данас 58 година постојања.

Своје прве пацијенте, Институт је примио јуна 1960. године. Уз постојан и брз развој, данас је то модерна терцијарна здравствена установа, која обавља и научноистраживачку и образовну делатност.

Институт за плућне болести Војводине има годишње преко 7000 хоспитализација  и преко 35000 амбулантних прегледа.

Он располаже савременом медицинском опремом за дијагностику и лечење, те компетентним медицинским особљем, чија стручност, искуство и ефикасност, као и континуирано стручно усавршавање омогућују примену савремених метода дијагностике и лечења.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>