Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Акцијом "Оснажите свој живот!" обележен Светски дан срца ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
четвртак, 29 септембар 2016 13:35
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Института за кардиоваскуларне болести проф. др Александар Редзек, присуствовали су данас манифестацији "Оснажите свој живот!" која је одржана у КЦ ''Младост'' у Футогу поводом обележавања Светског дана срца. Том приликом одржано је предавање "Унапређење здравља – превенција кардиоваскуларних болести", али и специјалистички прегледи за грађане, као што су мерење притиска, ЕКГ, преглед лекара специјалиста - кардиолога са Института за кардиоваскуларне болести.

Ресорни покрајински секретар доц. др Зоран Гојковић рекао је да су овакве акције важне, јер је статистика о броју оболелих од кардиоваскуларних болести поражавајућа.

 

Опширније...
 
Панонска школа здравља о реформи образовања здравствених радника ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
четвртак, 29 септембар 2016 13:31
Величина слова
Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић говорио је на отварању тродневног научног скупа који је под називом „Панонска школа – унапређење здравства“ организован у Дому здравља у Руми. Секретар Гојковић је на скупу који се одржава други пут и чија је тема реформа образовања здравствених радника, истакао непроцењиви значај континуираног усавршавања лекара и медицинског особља.
Опширније...
 
У Сремској Каменици пацијентима на располагању и трећа ангио сала ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
понедељак, 26 септембар 2016 13:52
Величина слова

Опширније...„Објекат „Каменица 2“ почео је да користи и Институт за кардиоваскуларне болести, пошто је кренуо рад и у делу објекта где ће се лечити поремећаји срчаног ритма и срчане циркулације. На овај начин знатно унапређујемо квалитет здравствене заштите, а као што смо обећали грађани АП Војводине добили су трећу кардиолошку ангио салу“, потврдио је покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, након данашњег обиласка нове ангио сале која ради већ десетак дана у пуном капацитету у „Каменици 2“.

Покрајински секретар је овом приликом истакао да очекује да ће до средине наредне године, у Војводини грађани моћи да рачунају на укупно шест ангио сала. Реч је о три већ постојеће у Сремској Каменици, и још три нове чије опремање је предвиђено ребалансом будзета, који ће се за два дана наћи пред посланицима Скупштине АП Војводине.

Опширније...
 
Важна добра клиничка пракса ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Dnevnik"   
среда, 14 септембар 2016 08:10
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић данас је, говорећи на отварању стручног семинара “Значај правовремености у лечењу сепсе и рационална примена антибиотика у јединицама интензивне терапије“, поручио да је стално усавршавање здравствених радника важно колико и набавка нове опреме здравственим институцијама.

- Након дужег низа година Министарство здравља и Покрајински секретаријат за здравство имају плодну сарадњу, заједно слушамо струку и пружамо јој пуну подршку како бисмо подигли квалитет здравствене заштите - рекао је Гојковић, истакавши да “лекар учи цео живот и знање стиче сваки дан како би га нештедимице даровао другима”.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 Следећа > Крај >>

Страна 61 од 67