Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Санација операционог блока ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 07 септембар 2016 07:18
Величина слова

Опширније...У циљу повећања обима рада и квалитативног унапређења у извођењу хируршких интервенција,а у складу са стандардима прецизно дефинисаним акредитационим процедурама и потребама које изискују овакви савремени хируршки захвати, извршена је планска санација хируршког блока Клиничког Центра Војводине у току јула и августа 2016. године.

Санација се састојала у базичним инфраструктурним и реконструктивним радовима као и имплементацији савремене хируршке опреме. Оваквим приступом створени су услови за извођење најзахтевнијих хируршких захвата из домена терцијарне здравствене заштите по савременим стандардима здравствених установа тог нивоа. Процењује се да ће ова санација омогућити повећање броја оперативних захвата, а квалитативни помак биће мерљив бољим резултатима и смањеним процентом компликација оперативних захвата, те увођењем савремених облика хируршког лечења пре свега минимално инвазивне хирургије. Тенденција даљег унапређења хируршког лечења огледа се кроз даља инвестициона улагања у хируршке блокове као и унапређењу едукације здравствених кадрова у усвајању најсавременијих хируршких техника.


 

 
Зоран Гојковић: Родно засновано насиље није приватни проблем појединца, него целог друштва ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 05 септембар 2016 15:28
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић отворио је данас конференцију којом је започета реализација пројекта „ЗАУСТАВИ-ЗАШТИТИ-ПОМОЗИ - Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини“.

Наиме, Покрајински секретаријат за здравство и невладина организација Центар за подршку женама Кикинда су коородинатори овог пројекта, који ће се реализовати у периоду од 2016. до 2019. године, са циљем да се допринесе већој безбедности и заштићености жена и девојака у АП Војводини од родно-заснованог, а нарочито од сексуалног насиља. Пројекат финансира Поверенички фонд Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља над женама(The United Nation Trust Fund to End Violence Against Women ili UN Trust Fund).

Опширније...
 
Квалитетнија дијагностика у општој болници у Сремској Митровици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Управа за кап.улаг.Војводине   
понедељак, 05 септембар 2016 12:21
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас Општу болницу у Сремској Митровици и том приликом обишли реновирани део Службе за радиолошку дијагностику, где је инсталиран нови рендген апарат са пратећим системима. Покретни рендген апарат, намењен за дијагностику лежећих пацијената, набављен је средствима обезбеђеним преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине.

Указујући на значај који Општа болница има у сремском округу, др Гојковић је рекао да је набавка нове медицинске опреме била неопходна да би се пружило потребно лечење за све грађане сремског округа.

Опширније...
 
Зоран Гојковић: Војводина ће добити нови Клинички центар ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста "Дневник"   
понедељак, 05 септембар 2016 12:18
Величина слова

Опширније...Република Србија је 2006. на име пројекта реконструкције клиничких центара добила од Европске банке за обнову и развој зелено светло за зајам, из којег је 35 милиона евра намењено Б и Ц ламели Клиничког центра Војводине.

Нажалост, због неразумевања, несугласица, проблема везаних за сам пројекат... кредит на крају није реализован и последњих неколико година изградња објеката у којима би били комплетна хирургија КЦВ, све дијагностичке процедуре, како лабораторијске тако и радиографске, те собе за пацијенте са укупно 300 нових кревета, стављена је ад акта.

– Туга је да, иако су потребна средства практично обезбеђена, све ове године нисмо били у стању да започнемо изградњу Б и Ц ламеле Клиничког центра Војводине. И зато је нова Покрајинска влада, уз пуну кооперативност Града Новог Сада и републичког Министарства здравља, одмах по ступању на дужност предузела мере чији је циљ завршетак пројектне документације и стварање техничких услова да међународни тендер за извођење радова буде расписан што пре – каже за „Дневник” покрајински секретар за задравство доцент др Зоран Гојковић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 Следећа > Крај >>

Страна 63 од 68