Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Покрајински секретаријат за здравство и Управа за капитална улагања набавили Институту за КВБ Војводине у Сремској Каменици неопходну опрему ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 25 август 2016 17:14
Величина слова

НОВИ СТЕРНОТОМИ ЗА ОПЕРАЦИЈЕ СРЦА

Омогућено квалитетније и брже збрињавање најтежих срчаних болесника и планирање већег броја операција до краја ове године

Опширније...

Одлуком Покрајинског секретаријата за здравство и Управе за капитална улагања су Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици одобрена средства за куповину четири стернотома. Опрема, која је већ стигла у Институт, неопходна је за отварање грудног коша током кардиохируршких интервенција и без њих практично није могуће извођење операција на отвореном срцу. Хирурзи Института годишње ураде око 1.200 оваквих захвата код најугроженијих болесника.
Набавка нових стернотома има велики значај с обзиром да су стари коришћени више од 20 година и да је због њихових честих кварова долазило до краће, а у последње време и дуже редукције планираних операција. У отежаним условима није било могуће стандардно планирање и одвијање оперативног програма.
Опширније...
 
Подршка организовању Међународног конгреса неурохирурга ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 19 август 2016 00:00
Величина слова

Опширније...

Покрајинска влада подржаће организовање Међународног конгреса неурохирурга, који ће бити одржан 22. октобра у Новом Саду, истакнуто је на данашњем састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића са представницима Удружења неурохирурга Србије, на челу са проф. др Лукасом Расулићем.

Међународни конгрес неурохирурга окупиће водеће европске и светске стручњаке у области неуротрауматологије, а Нови Сад, Војводину и Србију ставити у центар дешавања у тој области. Како је у разговору још истакнуто, стручни скупови попут Међународног конгреса неурохирурга, који доприносе размени знања врхунских стручњака, важан су сегмент у стварању услова за развој здравства.

Састанку су поред проф. др Лукаса Расулића, који је почасни председник Организационог одбора конгреса, присуствовали и председник и секретар Одбора проф. др Петар Вулековић и др Ђула Ђилвеси.

 


 

 
Поправљена ангио сала у Сремској Каменици ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 17 август 2016 18:57
Величина слова

Опширније...Једна од првих одлука нове Покрајинске владе, упркос тешкој ситуацији у којој се налази покрајински буџет, била је да се пронађу неопходна средства за поправку ангио сале на Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици која је била потпуно неупотребљива.

За решавање овог важног сегмента нашег здравства, које се одражава на здравље наших грађана Покрајинска влада је издвојила 6,4 милиона динара са текуће буџетске резерве.

Данас, само месец дана након ове одлуке, ангио сала ради пуним капацитетом, поново се примају сви хитни пацијенти са подручја целе Војводине и уз те пацијенте се ради и елективни програм.

Опширније...
 
За поправку РТГ апарата 12,6 милиона динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 10 август 2016 16:39
Величина слова

Опширније...Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао потпредседник Ђорђе Милићевић, донела решење да се из текуће буџетске резерве усмери 12,6 милиона динара Клиничком центру Војводине, за финансирање хитне поправке РТГ апарата.

"Наиме, уштедама и рационалним понашањем у протеклих месец и по дана, Покрајинска влада је успела да обезбеди уштеде на одређеним позицијама. Тиме су обезбеђена и финансијска средства у износу од 12,6 милиона динара, који ће бити искоришћени за хитну поправку РТГ апарата у Клиничком центру Војводине. Тај апарат није у функцији од септембра прошле године што је знатно успорило процес дијагностике. Очекује се да ће РТГ апарат бити поправљен у најкраћем року, чиме ће се знатно унапредити рад Ургентног центра и смањити период чекања на дијагностику", саопштено је из Покрајинске владе.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 Следећа > Крај >>

Страна 64 од 68