Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Терапија додиром ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
уторак, 12 јул 2016 08:30
Величина слова

Опширније...Јуче је у школи за основно и средње образовање „Милан Петровић“ са домом ученика у Новом Саду Покрајински секретаријат за зравство у сарадњи са Асоцијацијом за алтернативно старање о деци „Фамилиа“ из Београда, организовао Информативни састанак о обуци за терапеутски додир и педијатријску масажу за децу са сметњама у развоју (укључујући церебралну парализу, Даунов синдром, трауматске повреде мозга), децу са емоционалним траумама (нарочито ону која су на смештају у домовима и другу обухваћену системом социјалне заштите) и децу са аутизмом по лиценцираном програму Lidlle  Kids фондације из Ванкувера.

На састанку су утврђене потребе ове деце, као и одгајатеља и стручњака који су укључени у њихову бригу за овом методом.

 

Опширније...
 
Здравствено стање настрадалих у Житишту ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
недеља, 03 јул 2016 07:38
Величина слова

Опширније...Покрајински секретаријат за здравство је у перманентној комуникацији са директорима установа и здравственим радницима који брину о пацијентима који су у ноћи између петка и суботе настрадали у трагичном догађају у Житишту.

Током претходног дана и ноћи није било битнијих промена у задравственом стању повређених. Тренутно је у Општој болници “Ђорђе Јоановић” у Зрењанину хостпитализовано дванаест, на Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици један и у КЦВ четири пацијента, од којих су два пацијента у јединици интензивне терапије. Један од њих се и даље налази у веома тешком општем стању.

 

 
Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић обишао повређене у Општој болници у Зрењанину ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста администратор   
субота, 02 јул 2016 15:26
Величина слова

Опширније...Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић изјавио је данас у Зрењанину да је у ноћашњој трагедији у Житишту пет особа погинуло, а 20 рањено, од којих је једна особа у тешком стању и она је смештена у Клинички центар Војводине.

Гојковић је казао да је хоспитализовано 20 особа од којих се 14 налази у Општој болници у Зрењанину, двоје повређених је у Клиничком центру Србије у Београду, троје у Клиничком центру Војводине, а једна особа смештена је на Институту за плућне болести у Сремској Каменици.

"Свих 14 повређених који су смештени у Зрењанину су у стабилном здравственом стању, два лица која су смештена у КЦ Србије у Београду су оперисана и нису животно угрожена, од три лица смештена у КЦ у Новом Саду два су оперисана и стање им је стабилно док је треће лице у тешком здравственом стању, а повређени који је смештен у Сремској Каменици, такође је ван животне опасности", рекао је Гојковић.

Опширније...
 
Директори сва три института у Сремској Каменици потврдили: Каменица 2 није у употреби ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста aдминистратор   
четвртак, 30 јун 2016 12:47
Величина слова
Несхватљиво је да од 11. фебруара 2008. године па до данас, Каменица 2 није прорадила, а уложено је скоро 3,5 милијарди динара.

Опширније...

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић је данас са проф. др Александром Реџеком, директором Института за кардиоваскуларне болести Војводине, проф. др Милошем Лучићем, директором Института за онкологију Војводине и проф. др Браниславом Перином, директором Института за плућне болести Војводине у Сремској Каменици обишао објекат Каменица 2.

Приликом примопредаје дужности између старог и новог секретара из веома опширне документације установљене су бројне нелогичности везане за реализацију пројекта и изградњу објекта Каменица 2. У писаним извештајима упућеним покрајинском секретару, директори сва три института су изјавили да Каменица 2 као објекат није у функцији, што је и био разлог данашњег састанка.

Од 21. априла ове године, три дана пред изборе, када је бивши председник покрајинске владе Бојан Пајтић са сарадницима помпезно отворио и ставио у употребу Каменицу 2, па до данас ни један пацијент није лечен у овом објекту.


Опширније...

„Појединци и институције на челу са бившом Покрајинском владом и Управом за капитална улагања су озбиљно обманули јавност у вези са функцијом објекта Каменица 2. Овај објекат нема ни грађевинску, ни употребну дозволу у овом тренутку, а тек пре три недеље је добијена сагласност од Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност Србије.“ – нагласио је Доц. др Гојковић.

Даљим увидом у документацију утврђено је да не изостају ни финансијски проблеми и бројне су нелогичности везане за изградњу Каменице 2. За велики део опреме поступак јавних набавки још није ни покренут.

„Сва спорна документација везана за све инвестиције у здравству на територији АП Војводине из претходног периода, биће прослеђена надлежним органима ради утвђивања одговорности и кривице за све оне који су се играли са најважнијим друштвеним добром, а то је здравље и живот грађана. Један од кључних задатака Покрајинске владе биће да поврати укаљани углед институтима у Сремској Каменици.“ – закључио је Гојковић.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 66 67 68 Следећа > Крај >>

Страна 67 од 68