Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Светски дан борбе против шећерне болести ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 14 новембар 2017 12:40
Величина слова


“Жене и дијабетес – наше право на здраву будућност”

Опширније...Светски дан борбе против шећерне болести се обележава 14. новембра. Обележавамо га и у нашој земљи, и користимо посебну прилику да се скрене пажња и интересовање јавности пре свега на могућност примарне превенције ове болести, као и на сложеност њених здравствених и социјалних последица. Поражавајућа чињеница је да се у нашој земљи 97% средстава троши на лечење болести, а само 3% на превенцију.

Ове године Светски дан дијабетеса обележава се под слоганом „Жене и дијабетес – наше право на здраву будућност”. Кампања је намењена свим женама у ризику да оболе или оболелим од дијабетеса. Промовисаће значај приступачне и једнаке доступности неопходним лековима и едукацији самоконтоле дијабетеса.

Опширније...
 
Свети Врачи – лекарска слава ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 13 новембар 2017 11:51
Величина слова

Опширније...

Свети Козма и Дамјан, 14. новембар је дан када се обележава, у народу позната еснафска слава лекара – Свети Врачи. Свети Козма и Дамјан се сматрају заштитницима лекарске професије, тако да га прослављају бројне здравствене установе.

Поводом обележавања празника Светих Козме и Дамјана, покрајински секретаријат за здравство свим лекарима, медицинском и немедицинском особљу у свим здравственим установама широм Србије, честита славу уз жељу да, упркос бројним тешкоћама, буду поносни на привилегију да се баве овом хуманом професијом, јер хуманост, брига, емпатија, ангажованост здравствених радника никада нису изостали у жељи да се очува здравље пацијента и сачува људски живот.

Опширније...
 
Војномедицински центар Нови Сад обележио 231 годину постојања ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
субота, 11 новембар 2017 08:52
Величина слова

Опширније...Свечаном академијом одржаном вечерас у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, обележена је 231 година постојања и рада Војномедицинског центра (ВМЦ) у Петроварадину.

Свечаности су присуствовали министар одбране Александар Вулин, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Честитајући јубилеј запосленима у најстаријој активној војној болници у Европи, секретар Гојковић је истакао повезаност и солидарност цивилног и војног здравства.

"Симбиоза цивилног и војног здравства, највећим делом, проузрокована је генетским потенцијалом српскога народа - хуманошћу, бригом, емпатијом што је својствено здравственим радницима, и храброшћу, пожртвовањем, љубављу према домовини, што је својствено војнику", рекао је др Гојковић.

Опширније...
 
Светски дан имунизације ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 10 новембар 2017 14:40
Величина слова

Опширније...Сваке године, 10. новембра обележава се Светски дан имунизације, а у циљу наглашавања вакцинације као једне од најуспешнијих јавно здравствених активности којим се велики број смртоносних болести може спречити.
Србија има дугу традицију вакцинације, и у овом тренутку, циљ је одржати  висок ниво вакцинације у земљи. На територији АП Војводине данас се обележава Светски дан имунизације у циљу подизања свести грађана о важности вакцинисања свих-посебно о важности вакцинисања деце.
Вакцинација је сигурна заштита од одређених заразних болести.
Право је сваког детета да буде заштићено од болести које се могу спречити вакцинисањем !
Сигурност и квалитет вакцина, коју нам наука у овом тренутку пружа, најбоља је могућа,  и то је  важно да родитељи схвате.


 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 35