Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Интерни конкурс за попуњавање извршилачког радног места у покрајинском секретаријату за здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 06 март 2019 10:43
Величина слова

Расписан је интерни конкурс за попуњавање извршилачког радног места у покрајинском секретаријату за здравство, радно место санитарни инспектор у Одељењу за санитарну инспекцију Нови Сад у звању саветник. Садржај конкурса можете видети путем линка или у категорији Конкурси- запослење и преузети образац изјаве.

 
СВЕТСКИ ДАН РЕТКИХ БОЛЕСТИ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 28 фебруар 2019 13:52
Величина слова

Опширније...У Европској унији, ретку болест има 6–8% популације, док у Србији око 450 хиљада особа има неку ретку болест. Процењује се да у свету постоји од 6000 до 8000 различитих ретких болести.
Ове болести су често животно угрожавајуће, хроничне, прогресивне и значајно нарушавају квалитет живота оболелих и њихових породица. Око 80% ретких болести су генетског порекла. Остале су последица инфекција, алергија, утицаја фактора животне средине или су дегенеративне и пролиферативне.
На иницијативу Европске асоцијације удружења оболелих од ретких болести, дванаесту годину за редом, последњег дана фебруара, обележава се Међународни дан ретких болести.
Квалитет живота особа са ретким болестима и њихових породица не зависи само од тежине болести и доступности лечења, већ и од адекватне психосоцијалне и шире друштвене подршке.
Тема овогодишњег Међународног дана ретких болести је превазилажење недостатака у координацији између система здравствене и социјалне заштите.  Акценат се ставља на превођење, са искључиво медицинског домена у систем социјалне заштите на локалном и националном нивоу, нарочито јер се оболели сусрећу са стигматизацијом, изолацијом и дискриминацијом.

 
У здравствени систем АП Војводине у протекле две и по године уложено више од пет милијарди динара ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 25 фебруар 2019 12:40
Величина слова

Опширније...

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас реконструисану Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине, истичући да је у здравствени систем АП Војводине, у протекле две и по године, уложено пет милијарди динара.

„Покрајинска влада је за радове на реконструкцији Клинике за ортопедију КЦВ и набавку најсавременије медицинске опреме издвојила 114 милиона динара. Сви радови су завршени у најкраћем року и овај објекат ће следеће недеље отворити врата за пацијенте“, рекао је председник Мировић.

 

 

 

Опширније...
 
И у Врбас стигао нови ЦТ апарат ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
петак, 22 фебруар 2019 11:57
Величина слова

Опширније...

 

После Сремске Митровице, Сомбора, Суботице, Кикинде, Вршца и Oпшта болница у Врбасу добила је нови ЦТ апарат.

Приликом посете Oпште болнице у Врбасу, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да ће почетком рада новог ЦТ апарата, у наредних месец дана, у потпуности нестати листе чекања дијагностичких процедура за 220 хиљада грађана који гравитирају болници у Врбасу.

 

 

 

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 15 од 67