Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
Покрајинска влада следеће године наставља са улагањима у здравство ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 27 децембар 2018 22:55
Величина слова

Опширније...

 

Покрајинска влада је у 2018. години у здравство уложила 2,5 милијарде динара и то је највећи новац који је икада издвојен за здравство у покрајини.

У наредној години буџет за здравство биће 2,59 милијарди динара, чиме ће бити настављен континуитет улагања у здравствени систем у Војводини.

Највише новца у 2018. години потрошено је за набавку медицинских дијагностичких апарата, инфраструктурно улагање, израду пројеката за нове реконструкције, али и у посебне програме здравствене заштите.

 

 

 

Опширније...
 
Завршна конференција пројекта „Заустави-Заштити-Помози“ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
понедељак, 17 децембар 2018 22:06
Величина слова

Опширније...

Само прошле године у Србији је убијено 26 жена, а од почетка ове године чак 30 жена биле су жртве насиља.Према подацима Министарства унутрашњих послова Републике Србије, за првих шест месеци ове године, насилницима је изречено 14.218 хитних мера, од чега су 4.282 мере привременог удаљења учиниоца из заједничког боравка, док је у 9.936 случајева изречена мера привремене забране учиниоцу да контактира жртву насиља и прилази јој.

Покрајински секретаријат за здравство је током претходне три године спровео пројекат „Заустави-Заштити-Помози - Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини“, који подржава Поверенички фонд Уједињених нација за подршку акцијама елиминисања насиља према женама.

На завршној конференцији која је данас одржана, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић истакао је да је најзначајнији допринос овог пројекта оснивање седам Центара за жртве сексуалног насиља у седам градова у Војводини.

 

 

Опширније...
 
Р Е Ш Е Њ Е О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПO ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ОДНОСНО СУФИНАНСИРАЊЕ ХИТНИХ КАПИТАЛНИХ ПОПРАВКИ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА У 2018. ГОДИНИ ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
уторак, 11 децембар 2018 08:08
Величина слова
 
Око 300 стручњака из света и земље у Новом Саду размењују искуства у лечењу карцинома плућа ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
субота, 01 децембар 2018 16:11
Величина слова

Опширније...

У Војводини годишње 1600 људи оболи од карцинома плућа, а код мушкараца је број новодијагностикованих болесника са карциномом бронха на првом месту међу свим малигним обољењима. Због тога Покрајинска влада чини све напоре да омогући здравственим установама најсавременије дијагностичке и терапеутске процедуре којима се ова опака болест лечи.

На свечаности повом одржавања 17. Европског конгреса о карциному бронха, који се овог викенда одржава у Новом Саду, покрајински секретар за здравство Доц. др Зоран Гојковић истакао је да је борба против ове болести један од приоритета здравственог система Војводине.

 

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 18 од 67