Добро дошли на сајт секретаријата за здравство
100 година Друштва лекара Војводине ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 24 октобар 2018 10:12
Величина слова

Опширније...

Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић присуствовао је обележавању стогодишњице Друштва лекара Војводине.

У Галерији новосадског огранка САНУ где је свечано обележен јубилеј ДЛВ, отворена је и изложба уметничких радова "Меdici pro arte", коју су приредиле Секција за уметност Друштва лекара Војводине и Секција за уметност, културу и хуманост Српског лекарског друштва.

 

 

 

Опширније...
 
На територији целе аутономне покрајине Војводине јуче је обележен Светски дан срца ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
недеља, 30 септембар 2018 14:02
Величина слова

Опширније...Бесплатни превентивни прегледи организовани су у 44 Дома здравља и 9 општих болница у Војводини, а доктори Института за кардиваскуларне болести из Сремске Каменице грађане су прегледали у Петроварадину.

У 54 здравствене установе прегледано је укупно 2884 грађана.

Покрајински секретаријат за здравство захваљује се свим грађанима и здравственим радницима који су подржали ову акцију.

Овогодишњи Светски дан срца обележавао се широм планете у знаку обећања самом себи, свима које волимо, целом свету: „Шта ја могу одмах да учиним да се побринем за своје срце, за твоје срце...за сва наша срца?“

 

Опширније...
 
Светски дан срца - 29. септембар ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
четвртак, 27 септембар 2018 10:39
Величина слова

Опширније...Овогодишњи Светски дан срца 29.септембар обележава се широм планете у знаку обећања самом себи, свима које волимо, целом свету: “Шта ја могу одмах да учиним да се побринем за своје срце, за твоје срце...за сва наша срца?“

Према подацима Светске здравствене организације Србија је друга у Европи по учесталости умирања од кардиоваскуларних болести. Сваког сата у Србији умре шест особа од кардиоваскуларних болести, а сваког дана у нашој земљи 45 особа доживи инфаркт.

У Војводини је број инфаркта у 2016.години био 2888, а у 2017.години чак 4405 пацијената доживело је срчани удар. Сваки минут кашњења у пружању помоћи код срчаног удара односи и 13 дана живота, под условом да пацијент преживи.

Опширније...
 
Сeкретар Гојковић на Скупштини европских регија ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста Administrator   
среда, 26 септембар 2018 11:59
Величина слова

Опширније...У Скупштини АП Војводине данас је настављено јесење заседање Скупштине европских регија (АЕР).  Обраћајући се учесницима Одбора за социјалну политику и јавно здравље најутицајније мреже региона у Европи, покрајински секретар за здравство Доц. др Зоран Гојковић истакао је  да су изазови јавног  здравља  у  Војводини повезани са  последицама  свеопште економске  кризе, падом  наталитета, миграцијама становништва и растућим неједнакостима. Ефикасно решавање ових проблема, међутим, омогућено је Законом о јавном здрављу, који је донет 2016.године и Стратегијом јавног здравља 2018-2026 са акционим планом.

 

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 20 од 67